UA / RU
Підтримати ZN.ua

США ввели санкції стосовно шести "кримських депутатів Держдуми Росії

Дії щодо санкцій американці координували з ЄС.

Шістьох "депутатів Держдуми Росії від анексованих Криму і Севастополя внесено у санкційний лист США, повідомив Мінфін США.

Зокрема, під американські санкції потрапили Руслан Бальбек, Андрій Козенко, Костянтин Бахарєв, Світлана Савченко, Павло Шперов, Дмитро Бєлік, передає "Інтерфакс".

У мінфіні США відзначили, що всі ці люди "відповідальні або брали участь у діях або політиці, спрямованих на підрив демократичних процесів та інститутів в Україні або загрожували миру, безпеки, стабільності, суверенітету або територіальный цілісності України".

Як підкреслюється в документі, ті ж самі особи потрапили під санкції ЄС минулого тижня.

"Ці дії виражають прихильність США пошуку дипломатичного врегулювання кризи в Україні", - наголошується в документі.

Як зазначив діючий директор підрозділу Мінфіну США, відповідального за санкції (OFAC) Джон Сміт, "сьогоднішні дії тісно координувалися з ЄС, що підкреслює міцне співробітництво між США і ЄС у тиску на Росію".

Раніше США внесли в санкційний список "депутатів Держдуми Наталю Поклонскую і Михайла Шеремета.

Як заявили раніше в Державному департаменті США, економічні санкції, накладені США на Росію за порушення суверенітету України, будуть залишатися в дії аж до повернення Криму Україні.

Країни Заходу не визнають вибори в Держдуму РФ, проведені 18 вересня на території окупованого Криму. При цьому офіційних заяв про невизнання всього складу Держдуми РФ не було.