UA / RU
Підтримати ZN.ua

США та ЄС готові оперативно реалізувати санкції проти Росії – прем'єрка Естонії

Каллас заявила, що нарощування військ навколо України триває.

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас зазначила, що США та ЄС готові оперативно реалізувати всеосяжний пакет санкцій в разі вторгнення РФ в Україну, інформує ERR.

"Попри інтенсивну дипломатію, ми не бачимо ознак того, що Росія знижує військову напруженість. Навпаки, нарощування військ навколо України триває, а тепер російські війська та техніка дісталися і Білорусі", - заявила Каллас.

Вона підкреслила, що Кремль має зробити конкретні кроки для зниження напруженості.

"Україна, Франція, Німеччина та Росія знову зустрічаються в Нормандському форматі - це важливо для тиску на Росію за допомогою дипломатії, щоб вона відмовилася від військової загрози. Ми сподіваємося побачити прогрес у реалізації мінських угод та підтримуємо зусилля Франції у цьому напрямі", - наголосила прем'єрка.

Читайте також: Лондон і Париж готові запровадити негайні санкції проти Москви у разі продовження вторгнення Росії в Україну

Раніше глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що Європейський Союз готовий запровадити значні економічні санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну. Вона наголосила, що Європейський Союз є найбільшим торговим партнером для Росії, як найбільшим інвестором.

Держсекретар США Ентоні Блінкен нещодавно заявив, що у разі вторгнення російських військ в Україну США введуть проти РФ санкції, які "знищать російську економіку", а президент США Джо Байден повідомив, що проти Росії будуть введені санкції, які "президент РФ Володимир Путін раніше ніколи не бачив". Так, у разі нового вторгнення Росії в Україну російські банки не зможуть проводити операції з доларом.

Попри широке застосування економічних санкцій і визнання їхнього негативного впливу, економічні оцінки їхніх наслідків у цілому та для економіки РФ залишаються досить суперечливими. Про це читайте у тексті Ігоря Бураковського «Санкції проти РФ. Як почувається російська економіка».