UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справа про «вагнергейт»: ДБР анонсувало допит Єрмака

Допити проведуть у кілька раундів.

Державне бюро розслідувань планує провести допити голови Офісу президента України Андрія Єрмака щодо зриву спецоперації із затримання найманців ПВК «Вагнера», повідомив виконувач обов'язків голови ДБР Олексій Сухачов в ефірі програми "Право на владу".

«Ми впродовж кількох днів будемо викликати пана Єрмака на допит. Про що він, гадаю, сам повідомить суспільство», - сказав Сухачов.

При  цьому він відразу ж уточнив, що досі допити не були проведені, оскільки в бюро «очікують певну інформацію від колег з правоохоронних органів найближчими днями».

На пряме запитання ведучої, чи винен глава ОП у витоку інформації про спецоперацію до Росії, керівник  ДБР зазначив, що не може цього стверджувати.

«На сьогодні жодного факту та доказу, інформацію, яку ви запитуєте, слідство не отримало», - сказав він.

Читайте також: Екс-глава ГУР уточнив, хто був присутній при звітах щодо «вагнерівців», окрім Зеленського

17 листопада Bellingcat опублікували своє розслідування про "вагнерівців". Протягом року журналісти за участю видання The Insider розслідували обставини унікальної операції спецслужб України, під час якої розвідникам, які працювали під виглядом охоронної компанії при "Роснефть", вдалося вивезти з Росії десятки найбільш значущих бойовиків ПВК "Вагнер", причетних до військових злочинів в Україні.

У першій частині розслідування журналісти розповіли, як українським розвідникам вдалося завербувати бойовиків ПВК "Вагнер" та отримати з їхніх рук прямі докази участі у військових злочинах. Друга частина пояснює, хто саме винен у зриві спецоперації з затримання найманців.