UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справа Порошенка: під Печерським судом побилися активісти та поліція

О 14:00 суд продовжить обирати політику запобіжний захід у «вугільній справі».

© Скріншот Youtube
© Ян Доброносов/Телеграф
© Ян Доброносов/Телеграф
© Ян Доброносов/Телеграф
© Ян Доброносов/Телеграф
© Ян Доброносов/Телеграф

Печерський районний суд Києва сьогодні продовжить обирати запобіжний захід обвинуваченому в держзраді лідеру «Європейської солідарності» Петру Порошенку. Біля будівлі суду зібралися прихильники політика.

Вранці 19 січня між ними та поліцією сталися зіткнення,  пише УНІАН. Прихильники політика хотіли розпалити багаття в бочці, але правоохоронці не дозволили.

Близько 12:30 між активістами та поліцією відбулися нові зіткнення. За даними ЗМІ, правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Читайте також: Суд вирішив сьогодні не обирати запобіжний захід Порошенку

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року ДБР оголосило Петру Порошенку підозру у «сприянні діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» у 2014-2015 роках». Тоді Порошенко віддав перевагу не постачанню вугілля з Африки, а постачанню з ОРДЛО. Координував постачання, імовірно, проросійський політик Віктор Медведчук, який також є фігурантом справи.

У травні того ж року журналісти Bihus.Info опублікували «плівки Медведчука»понад 30 годин телефонних розмов 2014-2017 років. Зокрема, переговори із функціонерами «Л-ДНР» щодо закупівлі вугілля на окупованих територіях. Людина, яка вважається Медведчуком, неодноразово наголошувала, що погоджує всі питання з «головним», яким міг бути тодішній президент Петро Порошенко.

Прокуратура просить відправити Порошенка під арешт з альтернативою застави в 1 млрд грн. Напередодні суд так і не зміг обрати політику запобіжний захід, засідання продовжиться сьогодні. Сам Порошенко, який повернувся до України 17 січня, називає справу «політично вмотивованою».