UA / RU
Підтримати ZN.ua

Список готовий: США готують санкції проти наближених до Путіна олігархів та родичів – FT

Санкції відріжуть їх від міжнародної фінансової системи

У Держдепі говорили, що США не дозволять Росії підготуватися до санкцій, розкривши їх зміст. А адміністрація президента США Джо Байдена разом із союзниками створила список людей, наближених до президента Росії Владіміра Путіна. Враховувалися родинні зв'язки та реальна наявність активів на Заході. Проти них запровадять санкції у разі нового вторгнення РФ до України, пише британська газета Financial Times.

Зазначається, що санкції за цим списком олігархів доповнять санкції проти Росії, які США введуть у разі нового російського вторгнення в Україну, сказали високопосадовці адміністрації Байдена.

"Санкції відріжуть їх [наближених Путіна] від міжнародної фінансової системи, і не дозволять ні їм, ні їхнім родичам спокійно залишити гроші на Заході та навчатися в престижних університетах", - сказав один із джерел FT.

FT дізналася, що частину списку взято із секретного додатка Section 241 до санкційного пакета CAATSA, прийнятого ще у 2017 році. Він відомий як “кремлівський список” російських мільярдерів.

Читайте також: Ключових олігархів Путіна чекають жорсткі санкції Британії у разі вторгнення Росії в Україну – The Times

На кордоні з Україною перебуває близько 112 тисяч військових РФ. За словами міністра оборони України, разом із морською та авіакомпонентою їх кількість сягає близько 130 тисяч. Країни Заходу одна за одною обіцяють запровадити санкції проти Росії у разі повномасштабного вторгнення в Україну. Як виглядатимуть ці санкції, читайте у матеріалі ZN.UA "Які санкції США, ЄС та Британії чекають на Росію у разі вторгнення в Україну".