UA / RU
Підтримати ZN.ua

Соціологи розповіли, як жителі різних міст України ставляться до місцевої влади

Українці оцінили роботу міської ради та міського голови.

Найбільше схвалюють діяльність міської ради жителі Хмельницького, а міського голови – мешканці Івано-Франківська. Про це йдеться у результатах опитування Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту. 

Зокрема, на питання про те, наскільки ви схвалюєте чи не схвалюєте діяльність міської ради, жителі різних міст України відповіли наступним чином:

Водночас на питання, наскільки ви схвалюєте діяльність міського голови, містяни відповіли так:

Читайте також: Опитування: Більше половини киян вважають, що Україна розвивається у неправильному напрямку

Всеукраїнське муніципальне опитування Міжнародного республіканського інституту було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» у період з 12 травня по 3 червня 2021 року у 24 містах України (у Києві та всіх обласних центрах, включаючи Маріуполь у Донецькій області та Сєвєродонецьк у Луганській області). Опитування проводились шляхом особистих інтерв'ю у будинках 19 196 постійних жителів України віком від 18 років і старше. Дані були зважені, щоб відобразити загальне населення цих міст за віком та статтю. Статистична похибка не перевищує 3,5%, а коефіцієнт досяжності у середньому становить 65%. Опитування було проведено за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).