UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогоднішні доповіді Остіна та Блінкена у Сенаті стануть першими маркерами того, чи отримає адміністрація Байдена гроші для України — WP

Політики повинні будуть розповісти про подальшу стратегію Білого дому щодо підтримки нашої країни та Ізраїлю. 

Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр оборони Ллойд Остін виступлять у Сенаті перед голосуванням за виділення фінансування на військову допомогу Україні та Ізраїлю, вони повинні розповісти про майбутню стратегію Білого дому. За даними Washington Post, їх обох Комітет з асигнувань заслухає сьогодні. 

Ці доповіді стануть першим маркером того, чи отримає адміністрація Джо Байдена 106 млрд доларів, з яких понад 61 млрд - на допомогу Україні. За даними агенства Reuters, Блінкен та Остін проситимуть, аби допомогу нашій країні та Ізраїлю схвалили єдиним пакетом. 

"У своїх свідченнях в Сенаті Блінкен та Остін наполягатимуть на необхідності надання допомоги Ізраїлю та Україні, наголошуючи на вирішальному значенні цієї підтримки для просування зовнішньополітичних інтересів США", - повідомляє WP. 

Читайте також: Байден застерігає Конгрес від політичних ігор в голосуванні за допомогу Україні та Ізраїлю: "Це явний глухий кут"

Нагадаємо, 30 вересня Палата представників Конгресу США підтримала законопроєкт про тимчасовий бюджет для уряду на 45 днів на тлі потенційного шатдауну. Втім, документ не включає додаткового фінансування для допомоги Україні.

Як наслідок, зараз адміністрація Джо Байдена попросила у Конгресу 106 мільярдів доларів екстрених витрат для України, Ізраїлю та іншої іноземної допомоги. Там сподіваються, що пакетна угода допоможе отримати повну суму, з якої для нашої країни коштів, а саме 61,4 мільярда доларів, повинно вистачити на рік фінансування. Йдеться про щонайменше 45 мільярдів доларів на військові потреби та 16 мільярдів - на економічну та гуманітарну допомогу.