UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні Рада працюватиме, поки не розгляне законопроєкт про олігархів

Венеціанка рекомендувала утриматись від розгляду документу в першому читанні, поки вони не нададуть висновок щодо нього.

Народні депутати 23 вересня працюватимуть у сесійній залі до того моменту, поки не розглянуть у другому читанні законопроєкт №5599 про деолігархізацію. Таку пропозицію підтримали 288 парламентаріїв.

«Я вношу пропозицію, яка була озвучена, продовжити сьогоднішній робочий день до моменту завершення питання розгляду законопроєкту №5599», – заявив перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, що Венеціанська комісія наполягала на тому, щоб документ у другому читанні парламент розглядав після того, як буде готовий висновок щодо нього. Водночас за даними ЗМІ, Венеціанка надасть висновок щодо законопроєкту про олігархів лише у грудні.

Читайте також: В ОП пов'язали обстріл автомобіля Шефіра з «протидією деолігархізації»

 У першому читанні парламент прийняв законопроєкт 1 липня. Венеціанська комісія вже отримала запит голови парламенту Дмитра Разумкова щодо висновку про законопроєкт №5599.

Повідомлялося, що Офісі президента серйозно задумалися над тим, як відправити у відставку Дмитра Разумкова. Конфлікт президента і спікера розгорівся з новою силою після того, як Разумков направив до Венеціанської комісії на розгляд законопроєкт про олігархів (№5599). Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук розкритикував дії спікера, звинувативши його в тому, що він «засипає комісію спамом».

Детальніше про те, що не так із законопроєктом, читайте у статті Юлії Самаєвої «Законопроєкт «Про олігархів»: основні положення vs головні очікування».