UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні Рада продовжить розглядати проект закону про Антикорупційний суд

У порядку денному ще кілька десятків питань.

Крім законопроекту про Антикорупційний суд Верховна Рада в четвер, 24 травня, планує розглянути близько 60 питань. Про це йдеться в порядку денному парламенту на сьогодні.

Почнуть роботу джепутаты з законопроекту про Вищий антикорупційний суд. Вчора парламентарії розглянули близько 800 поправок, тому залишилося ще трохи більше тисячі. Крім того, залишається не узгодженою норма про подолання вето міжнародних експертів при призначенні суддів Антикорупційного суду.

Якщо закон приймуть, депутати мають намір розглянути законопроект "Про приватну детективну (розшукову) діяльність". Також Рада планує внести зміни в закон "Про телебачення і радіомовлення" щодо інформаційної безпеки та протидії пропаганді держави-агресора.

У порядку денному заплановано внесення змін до закону про свободу пересування та вільний вибір місця проживання щодо надання притулку бездомним і питання про призначення на посаду суддів Конституційного Суду України.

Депутати мають намір розглянути проекти постанов про встановлення меж Бахмутського, Добропільського, Олександрівського, Слов'янського району Донецької області та Сватівського та Троїцького районів Луганської області, а також віднести селище міського типу Білокуракине Білокуракинського району Луганської області до категорії міст районного значення.

Нагадаємо, що Верховна Рада в середу, 23 травня, розпочала розгляд законопроекту про антикорупційний суд, до якого подано більше 2000 поправок.

Напередодні у вівторок спікер парламенту Андрій Парубій повідомив про те, що було проведено чотири раунди переговорів з МВФ і було погоджено 13 з 14 рекомендацій Венеціанської комісії. За його словами, повноваження антикорупційного суду будуть поширюватися тільки на справи НАБУ і САП. Також вирішено питання з розміщенням суду в Києві. Крім того, судді отримають захист від тиску держави. У законопроекті знизили вимоги до суддів. Однак у питанні повноважень громадської ради міжнародних експертів згоди так і не дійшли.

Нагадаємо, 1 березня Верховна Рада схвалила в першому читанні закон "Про Вищий антикорупційний суд". Президентський законопроект за основу підтримали 282 народних депутата. Однак МВФ і Світовий банк розкритикували президентський законопроект про антикорупційний суд, вказавши на невідповідність деяких його положень рекомендаціям "Венеціанки".