UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Слуга народу" підтримає закон про референдум і визначила єдиного кандидата в міністри освіти

За словами Євгенії Кравчук, на засіданні фракції ці питання були вирішені "сигнальним" голосуванням.

Парламентська фракція "Слуга народу" на своєму засіданні ухвалила рішення підтримати законопроєкт №3612 "Про народовладдя через всеукраїнський референдум", заявила заступник голови фракції Євгенія Кравчук 15 червня.

"Ми "сигнальним" голосуванням ухвалили рішення підтримати в першому читанні законопроєкт про всеукраїнський референдум. Завтра ми проголосуємо його за скороченою процедурою, в середу його розгляне комітет і в четвер можна буде проголосувати в першому читанні", - сказала Кравчук журналістам у понеділок.

Також "слуги" заслухають кандидата на посаду міністра освіти і науки України, ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета.

"Як представив голова фракції Давид Арахамія, саме Сергій Шкарлет пройшов співбесіду і у прем'єр-міністра, і у президента, і саме його рекомендували, як кандидата на цю посаду", - сказала вона журналістам.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 9 червня зареєстрував у парламенті законопроєкт "Про народовладдя через всеукраїнський референдум".

Читайте також: Чарівник країни Зеровілль

13 травня голова Верховної Ради України направив запит про оцінку Венеціанською комісією відповідного законопроєкту.

У 2018 році Конституційний суд України визнав невідповідним Основному закону ухвалений у часи Віктора Януковича закон "Про всеукраїнський референдум" від 6 листопада 2012 року.

Зазначимо, що вчені антиплагіатної ініціативи "Дисергейт", чий викривач знайшов плагіат у наукових роботах кандидата в міністри, зробили заяву. Вони прокоментували пояснення Сергія Шкарлета щодо звинувачень у плагіаті і розповіли, які наслідки матиме призначення міністром висуванця ректорського середовища. Читайте у статті "Посаду з чужого плеча".