UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль провів переговори з Фіцо: про що домовилися сторони

Глава уряду України зазначив, що словацький колега запевнив його у повній підтримці євроінтеграційних прагнень нашої країни.

В Ужгороді завершилася зустріч глав українського та словацького урядів. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та словацький колега Роберт Фіцо дійшли згоди з низки питань.

"Словаччина підтримає програму Ukraine Facility, яка передбачає виділення Україні 50 млрд євро з боку Європейського Союзу. Прем’єр Фіцо запевнив мене у повній підтримці євроінтеграційних прагнень України", - розповів Шмигаль у Telegram.

Читайте також: Рішення уряду Словаччини не вплине на реалізацію приватних військових контрактів з Україною — Пеллегріні

За його словами, уряд Словаччини не блокуватиме купівлю нашою країною зброї та техніки у словацького бізнесу. Україна та Словаччина будуть співпрацювати у питанні поставок з боку словацької компанії техніки для зведення оборонних рубежів.

"Україна та Словаччина продовжать плідну співпрацю заради безпеки та процвітання наших країн", - додав прем'єр-міністр України.

Раніше Фіцо заявляв, що під час зустрічі з прем'єр-міністром України  хоче підтвердити, що Словаччина не буде передавати Україні військову підтримку від власної армії.  Окрім цього, глава уряду Словаччини зазначив, що виступить проти членства нашої держави в НАТО та буде блокувати таке потенційне рішення, оскільки вважає це основою для початку Третьої світової війни. 

Детальніше про ситуацію читайте у матеріалах Вікторії Кравчик "Перемога проросійського Фіцо на парламентських виборах у Словаччині: наслідки для України" та "Чому Україні не варто боятися популіста Фіцо" на ZN.UA.