UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Слів буде недостатньо": Єнін оцінив можливість подальшої ескалації Росією подій в Донбасі

Сьогодні ЗСУ є значно сильнішими, ніж були в 2014 році. 

Країни-члени НАТО та США останніми роками надають потужну війському підтримку Україні, зокрема й зразками летальної зброї. Це може істотно підвищити ціну російської агресії в Донбасі, заявив заступник глави МЗС Євген Єнін під час ефіру на телеканалі "Україна 24". 

"Сьогодні дуже важливим є факт демонстрації потужної одностайної підтримки всіх наших партнерів, по суті, всієї цивілізованої спільноти щодо територіальної цілісності та суверенітету України. Водночас, якщо російська сторона все-таки продовжить розвиток ескалації біля наших кордонів, слів буде недостатньо. Саме над цим ми на цьому етапі працюємо з нашими партнерами", - сказав він.

ЗСУ, якщо порівнювати їх потужність з 2014 роком, сьогодні стали значно сильнішими. 

"Хотів би зазначити, що після закінчення 7 років наша армія значно зміцнила свою міць. Так само міцнішими виглядають зв'язки та взаємодія з нашими західними партнерами. Упродовж останніх років ми почали отримувати істотну військову допомогу з боку членів НАТО і, зокрема, США, в тому числі зразки летальної зброї, застосування яких може істотно підвищити ціну агресії для Російської Федерації", - додав заступник МЗС.

Читайте також: Держсекретар США і генсек НАТО обговорили ситуацію в Донбасі

Ситуація на сході України погіршилася наприкінці минулого місяця. 26 березня бойовики прицільно обстріляли позиції ЗСУ під Шумами, що на Донеччині - четверо українських військових загинули, ще двоє дістали поранення. Окупанти стріляли саперам у спину, провокуючи вогонь по водонасосній станції, що забезпечує водою мешканців тимчасово окупованих і підконтрольних Україні територій.

Президент Володимир Зеленський упевнений, що якщо Україна вступить в НАТО, то на сході країни закінчиться війна, однак в Міністерстві закордонних справ Росії не поділяють таку позицію і погрожують "незворотними наслідками" для української державності.