UA / RU
Підтримати ZN.ua

Слідчого ДБР Корецького звільнили, він заявляв про тиск у справах Поршенка

За словами слідчого, від нього вимагали підозр окремі «харківські».

Слідчого Олега Корецького, який повідомляв про тиск в одній зі справ проти п’ятого президента Петра Порошенка, звільнили з Державного бюро розслідувань, повідомляє «УНІАН».

Офіційною підставою стало скороченням посади, яку обіймав Корецький – начальника третього відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених службовими особами, Головного слідчого управління ДБР.

Корецький надав журналістам фото наказу за підписом в.о. директора ДБР Олександра Соколова. У наказі йдеться про звільнення слідчого із сьогоднішнього дня та виплату йому компенсації в розмірі двох місячних зарплат та компенсації за невикористані дні відпустки.

УНІАН

Читайте також: Рада призначила своїх представників у конкурсну комісію з відбору директора ДБР

На початку липня Корецький повідомив, що на слідство у справі про продаж Порошенком заводу «Кузня на Рибальському» тиснули «харківські». Відео з коментарем слідчого оприлюднив у своєму Facebook адвокат Порошенка Ілля Новіков.

Корецький не уточнив, кого мав увазі, кажучи про «харківських». Однак відомо, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова, яка раніше тимчасово очолювала ДБР, і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков працювали в цьому місті.

Своєю чергою у бюро заявили, що слідчий Корецький зробив викривальне інтерв’ю напередодні свого звільнення, і розголосив відомості справи, що тягне за собою кримінальну відповідальність. Щодо слідчого розпочали службове розслідування.

У ДБР додали: група Корецького з травня 2019 року розслідувала всі справи Порошенка, і він неодноразово просив прокурорів узгодити підозри п'ятому президенту, а Офіс генпрокурора повертав їх на доопрацювання. У лютому 2020 року найгучніші справи проти Порошенка передали іншій слідчій групі.