UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Схеми" розповіли про таємну зустріч першого помічника Зеленського Шефіра з Ахметовим

На Банковій запевнили, що після 16 березня Зеленський сам з Ахметовим не зустрічався і нікого на зустрічі з ним не уповноважував.

Журналісти проекту «Схеми» зафіксували, як перший помічник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір таємно відвідував маєток бізнесмена Ріната Ахметова під Києвом, передає «Радіо Свобода».

31 серпня знімальна група «Схем» помітила, як автомобіль Audi A8 на номерах прикриття, яким постійно користується Шефір, залишила територію Офісу президента і попрямувала в бік селища Конча-Заспа.

По дорозі Audi зупинилася на заправці. Туди ж під'їхали автомобіль, на якому їздить охорона Ахметова, і броньований Maybach.

Потім Maybach поїхав у напрямку селища Плюти, де звернув ближче до бокової брами маєтку Ахметова.

Журналісти поцікавилися у Шефіра, в Офісі президента і в пресслужбі Ахметова, що помічник президента обговорював із головою «ДТЕК», і чи відомо про це Зеленському. Відповідь Шефіра була найлаконічнішою.

«Нічого, що суперечить інтересам нашої країни, нічого протизаконного я не роблю. Крапка», - запевнив він.

На Банковій повідомили, що востаннє Зеленський бачився з Ахметовим 16 березня на зустрічі глави держави з бізнесом, на якій обговорювалися спільні дії для боротьби з пандемією COVID-19.

«Надалі інших зустрічей (в тому числі приватних або неофіційних) президента України з бізнесменом Рінатом Ахметовим не було. Глава держави теж не доручав і не уповноважував представників своєї команди на такі зустрічі», - підкреслили в ОП.

У пресслужбі Ахметова теж згадали лише про ту зустріч.

«Тоді ж, в березні, на боротьбу з епідемією в Україні пан Ахметов виділив 300 мільйонів гривень. На ці гроші Благодійним фондом Ріната Ахметова закуплені і направлені в лікарні країни тести, засоби індивідуального захисту для медиків, а також апарати ШВЛ, які вже рятують життя українців. Мета у пана Ахметова тільки одна - допомогти нашій країні подолати пандемію. Будь-які інші версії є чутками і маніпуляціями», - йдеться у відповіді на журналістський запит.

Читайте також: АМКУ дозволив Ахметову отримати контроль над найбільшим виробником коксівного вугілля

Раніше «Українська правда» з посиланням на джерела у фаркціі «Слуги народу» повідомила, що Ринат Ахметов щомісяця виділяє по 2-2,5 млн доларів на фінансування президентської політсили.

Пресслужба Ахметова і партія «Слуга народу» категорично спростували цю інформацію. Однак редакція ZN.UA інформує своїх читачів про те, що ми ставимо під сумнів ці заяви.

Як писало ZN.UA, Сергій Шефір, а також експрем'єри Володимир Гройсман і Арсеній Яценюк - часті гості в будинку Ахметова. Детальніше читайте в матеріалі, присвяченому Вінниці, в спецпроекті про місцеві вибори "Країна по поличках".