UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ситник очікує узгодження підозри для Охендовського найближчим часом

САП може узгодити новий проект підозри для глави ЦВК наступного тижня.

Розслідування НАБУ зібрало достатньо доказів для оголошення голові ЦВК Михайлу Охендовському підозри у незаконному отриманні коштів з "чорної каси" Партії регіонів, заявив директор відомства Артем Ситник.

В інтерв'ю для DT.UA глава відомства зазначив, що провести у даній справі ще одну економічну експертизу, на якій наполягають у САП, неможливо.

"Економічної експертизи не проводили, були просто показання в галузі економічної експертизи з цього приводу. Прокурори погодилися, що її в цій справі провести неможливо. Нам нічого надати експерту", – підкреслив він.

Ситник зазначив, що здобуті детективами докази і без експертизи є досить вагомими.

"Говорити про повний список доказів, які проходять у справі людини, я не буду. Але, на мою думку і думку детективів, сукупність здобутих доказів дає підстави для складення і озвучення підозри. Тому ми цю підозру склали. Нібито переконали прокурорів, що доказів для оголошення підозри достатньо, і, сподіваюся, найближчим часом підозру буде погоджено.", – заявив директор відомства.

Він також розповів, що НАБУ виконало розпорядження САП і підготувало новий проект підозри для одного з фігурантів справи "Чорної бухгалтерії" Партії регіонів, і що антикорупційна прокуратура може погодити його до кінця тижня.

За інформацією DT.UA, НАБУ направило в САП новий варіант тексту підозри для Охендовського, але для його юридичного опрацювання потрібен час до понеділка-вівторка.

Читайте також: САП направила до суду клопотання про обрання запобіжного заходу голові Рахункової палати

Раніше Оксана Денисова у своїй статті для DT.UA писала, що САП повернула в НАБУ проект підозри стосовно голови ЦВК Михайла Охендовського, який виступає одним з фігурантів справи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

За словами Денисової, САП повернула підозру до НАБУ з вимогою провести економічну експертизу, хоча інформації для повідомлення Охендовському про підозру і початку розслідування було цілком достатньо.

Глава САП Назар Холодницький, у свою чергу, повідомив, що Спеціалізована антикорурпционная прокуратура перевіряє чотири факту можливого отримання коштів з "чорної каси" Партії регіонів головою ЦВК Михайлом Охендовским.

За його словами, у наданих НАБУ Віктором Трепаком документах мова йде про можливе отримання суб'єктом О. коштів на відшкодування витрат, пов'язаних з його відрядженнями за кордон як члена ЦВК. Перевіряються чотири факти можливого отримання ним коштів, загальна сума яких складає 16 734 дол. США.

При цьому, хоча певні грошові надходження у відповідні дати мали місце, ідеальних збігів по жодній з отриманих Охендовським сум встановити не вдалося.

Читайте інтерв'ю Валентини Самар з директором НАБУ Артемом Ситником у свіжому випуску тижневика "Дзеркало тижня. Україна".