UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сила та моральний дух: Зеленський пояснив важливість пункту плану перемоги про запрошення в НАТО

Він впевнений, що такий крок зміцнить дипломатичні шляхи України для закінчення війни. 

Кілька днів тому президент України Володимир Зеленський у ВРУ представив план перемоги нашої країни, першим пунктом якого є запрошення в НАТО до кінця війни. Як пояснив згодом сам глава держави під час інтерв'ю Financial Times, повномасштабне вторгнення РФ закінчиться, коли диктатор Владімір Путін опиниться в ізоляції, а партнери будуть підштовхувати його до дипломатії. 

Саме тому для України важливе запрошення в Альянс, адже воно може зміцнити дипломатичні шляхи якраз для закінчення війни, пояснив Зеленський. Також це повинно підняти моральний дух українських військових та цивільних. 

"Ми не можемо бути дуже сильними, не маючи запрошення, — наголосив Зеленський. — Запрошення означає ще один крок до НАТО, а це означає, що їхні діти не будуть помирати. Ніколи, тому що ми будемо членом НАТО. Якщо ми не отримаємо запрошення до НАТО, моральний дух буде падати". 

Читайте також: Олександр Хара: План перемоги — сигнал Києва Заходу, що Україна не буде здаватися і йти на невигідні умови

Нагадаємо, за словами оглядача ZN.UA Володимира Кравченка, адміністрація Джо Байдена вимагає від Києва погодитися на територіальні поступки Росії, пообіцявши за це Україні вступ в НАТО. Хоча неясно, чому у Вашингтоні вирішили, що Кремлю підійде такий сценарій. Паралельно з цим оточення американського лідера почало замислюватися про свою політичну спадщину, зокрема йдеться про радника президента з нацбезпеки Джейка Саллівана. Саме він може просувати запрошення нашої країни в Альянс до кінця року.

Детальніше про це — у статті "Запрошення України до НАТО. Чи увірветься вітер змін у кватирку можливостей"