UA / RU
Підтримати ZN.ua

Швейцарія підтримала санкції ЄС за Керченський міст

Під швейцарські санкції потрапили громадяни РФ і російські компанії, причетні до будівництва моста в анексованому Криму.

Швейцарія слідом Європейським Союзом ввела нові санкції проти російських фізичних і юридичних осіб, причетних до будівництва Керченського мосту. Відповідне рішення було опубліковано на сайті швейцарського Державного секретаріату економіки в п'ятницю, 16 жовтня, передає «Європейська правда».

У санкційному списку опинилися Олександр Ганов, гендиректор "Гранд Сервіс Експрес" - компанії, що здійснює залізничне сполучення між РФ і окупованих Кримом, і Леонід Роженькін, гендиректор інфраструктурних проектів «Стройгазмонтаж». Ця фірма з 2015 року займалася будівництвом моста через Керченську протоку.

Обмеження також накладені на "Ленпромтранспроект", "Дирекцію з будівництва залізниці Беркакит-Томмот-Якутськ", "Кримську залізницю" і "Кримську першу страхову компанію".

1 жовтня санкції проти цих же компаній і фізосіб ввів Європейський Союз, а наступного дня - Британія. До санкційних спискыв їх включили за участь у розробці, будівництві або використання залізничної інфраструктури між Росією і Кримом.

Читайте також: Керченська поромна переправа між Кримом і Росією припинила роботу через відсутність попиту

Нагадаємо, 15 травня 2018 року в анексованому Криму відбулося офіційне відкриття автомобільної частини моста через Керченську протоку, на яке прибув президент РФ Володимир Путін. Міст протяжністю 19 кілометрів з'єднує окупований український півострів і Краснодарський край. Вартість його будівництва становить 6,9 мільярда рублів.

США та Євросоюз засудили будівництво Кримського мосту, назвавши його порушенням державного суверенітету України. Своєю чергою Україна нагадала про судові позови проти РФ у зв'язку з незаконним будівництвом в акваторії Азовського моря.