UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц: «Санкції проти РФ збережуться до «справедливої угоди» з Україною»

Німецький канцлер заявив, що говорив Путіну про неприйнятність «продиктованого світу».

Санкції проти РФ, введені за повномасштабне вторгнення в Україну, діятимуть доки Москва не досягне «справедливої угоди» з Києвом, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю телеканалу ZDF. При цьому він наголосив, що лише Україна може визначити, які умови будуть справедливими. Ніхто у Європі, за словами Шольца, не буде і не може диктувати своїх умов.

«Санкції, які були ведені, залишаться чинними доти, доки не буде досягнуто справедливої угоди з Україною», – заявив Шольц.

Німецький канцлер стверджує, що у телефонних розмовах з російським диктатором Путіним, який і розв'язав війну проти України, він неодноразово говорив про неприпустимість «продиктованого миру». Також, за словами Шольца, Німеччина не змириться з анексією Криму, адже це порушувало б міжнародне право.

Читайте також: Макрон та Шольц зробили перші заяви по прибутті до Києва

Нагадаємо, напередодні Україну відвідали прем'єрміністр Італії Маріо Драгі, президент Франції Еммануель Макрон, президент Румунії Клаус Йоганніс, канцлер Німеччини Олаф Шольц. На пресконференції за підсумками зустрічі лідери цих чотирьох держав виступили за негайне надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.