UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц планує знову балотуватися на посаду канцлера

Очікується, що вибори в Німеччині відбудуться восени наступного року. 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про плани балотуватися на посаду глави уряду на майбутніх виборах, повідомляє Tagesspiegel.

Читайте також: Шольц: Польща та Німеччина будуть ще тісніше співпрацювати у підтримці України

Шольца запитали, чи не збирається він наслідувати приклад американського президента Джо Байдена в США та відмовитися від боротьби за посаду канцлера на майбутніх виборах до Бундестагу. 

“Дякую за надзвичайно приємне і дружнє запитання. Ми всі сповнені рішучості взяти участь у наступній парламентській виборчій кампанії разом і перемогти”, - сказав політик, також маючи на увазі свою Соціал-демократичну партію, яка, за його словами, є “дуже згуртованою”, додавши, що буде знову балотуватися на посаду канцлера. 

За словами Шольца, уряд під керівництвом СДПН прийняв правильні рішення в часи великої невизначеності, взяв курс на модернізацію та згуртованість. 

Читайте також: Шольц про дозвіл Україні бити німецькою зброєю по території РФ: "Такі кроки не розглядаються"

Вибори до Бундестагу мають відбутися восени 2025 року. Дещо більше ніж за рік до виборів партії, які входять до урядової коаліції, втратили значну підтримку, згідно з опитуваннями. А суперечки щодо бюджету на наступний рік призвели до напруженості в межах коаліції останніми місяцями.