UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль пояснив фінансову складову домовленостей з Британією

Надані кошти спрямують на обору.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував безпекову угоду з Великою Британією, яка була підписана у Києві 12 січня.

За його словами, угода діятиме до моменту вступу України в Альянс, після цього закладені в ній умови перетворяться на гарантії безпеки Альянсу. Велика Британія підтримуватиме Україну у всіх сферах: на землі, в повітрі, на морі, в політичному та кіберпросторі.

Читайте також: Все ще не готові до спільних дій: країни затягують укладання першого в світі договору про боротьбу з пандеміями
Читайте також: Фінляндія надасть Україні 3 млн євро на транспортування зерна та розмінування сільськогосподарських угідь

«Після завершення цієї війни союзники мають реагувати протягом 24 годин на будь-який прояв агресії. А зараз Велика Британія буде підтримувати Україну стільки, скільки потрібно», — сказав Денис Шмигаль в ефірі телемарафону.

Також глава уряду наголосив, що фінансова підтримка передбачається протягом усіх 10 років дії цієї угоди.

«2,5 млрд фунтів стерлінгів (майже 3,2 млрд доларів) передбачено для фінансування України протягом 2024 року. Це кошти на підтримку української оборонної сфери. 200 млн фунтів стерлінгів піде на закупівлю та постачання Україні надсучасних дронів», — повідомив Шмигаль.

У офісі президента повідомили, що у 2024-му буде укладено ще кілька безпекових домовленостей.