UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль хоче позбавити Кабмін невластивих йому повноважень

Прем'єр-міністр зареєстрував у парламенті відповідний законопроект.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №5052 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо позбавлення Кабінету Міністрів України невластивих повноважень”. Ініціатором документу став прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Згідно з даними на сайті парламенту, проект закону зареєстрували 9 лютого. Однак текст документу поки відсутній.

Головним щодо роботи над законопроектом визначено комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Також законопроект має пройти ще 15 комітетів.

Зазначимо, що згідно з останнім опитуванням "Центру Разумкова", Денису Шмигалю довіряють 8% українців, а не довіряють 71,5%.

Читайте також: Рада планує закріпити судове свавілля, називаючи це реформою

Раніше перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук повідомив про те, що у Верховній Раді розробляють законопроект про надання права виборцям відкликати народних депутатів. Зараз підставою для позбавлення депутатського мандата є вирок по кримінальній справі.

Стефанчук також заявив про те, що у парламенті працюють над цілою низкою законопроектів по народовладдя. Перш за все це документи, які стосуються місцевих референдумів та електронних петицій.