UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ще кілька систем ППО для України, і країни НАТО залишаться без захисту, – президент Словаччини

Петер Пеллегріні наголошує на необхідності посилити східний фланг Альянсу.

Словаччина братиме участь у загальному пакеті НАТО для України вартістю 40 мільярдів доларів. Ці кошти будуть зараховані у два відсотки оборонних витрат країни, заявив президент Словаччини Петер Пеллегріні, пише Aktuality.sk.

Пеллегріні привітав рішення президента США Джо Байдена посилити захист повітряного простору України. Водночас, він висловив занепокоєння безпекою країн, які розташовані на східному фланзі Альянсу.

"Для Словаччини важливо посилити протиповітряну оборону усього крила НАТО", - сказав він.

Як пише видання, Пеллегріні планує виступити на саміті НАТО стосовно  можливостей оборонної промисловості Сполучених Штатів і Європи для можливості реалізації планів щодо загального захисту ППО східного крила.

"Ще кілька одиниць протиповітряної оборони Україні означає, що країнам-членам НАТО їх не вистачить, і Словаччина, ймовірно, залишиться без ефективного захисту повітряного простору", – наголосив він.

За словами Пеллегріні, Словаччина також підтримує максимальні зусилля України для інтеграції в Європейський Союз і готова поділитися з Києвом своїми напрацюваннями.

Сполучені Штати та кілька інших країн НАТО найближчими місяцями нададуть  Україні десятки систем протиповітряної оборони, у тому числі щонайменше чотири системи Patriot.