UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сенцов вкотре підтвердив, що не збирається йти у політику: «Навіщо мені туди стрибати?»

«Ми маємо багато прикладів, коли люди туди йшли і становилися непорядними».

Олег Сенцов, режисер та колишній в’язень Кремля, назвав політику «болотом» та заявив, що не збирається пов’язувати з нею своє життя. Про це він заявив під час інтерв’ю виданню «Новое время».

Сенцов зазначив, що для того, аби «зануритися в таке болото», потрібна дуже сильна мотивація.

«Українська політика — і політика загалом — це дуже брудна річ, і щоби туди зануритися, потрібно мати дуже сильну мотивацію. Ми маємо багато прикладів, коли люди туди йшли і становилися або непорядними, їх забруднювали, або вони не справлялися з цими моментами, якось виринали з цього болота, і їм потрібно було дуже сильно відмиватися. Я бачу ці приклади — навіщо мені туди стрибати?» — сказав Сенцов.

Режисер також додав, що Надія Савченко, яка теж свого часу пішла в політику, його розчарувала.

"Я роблю те, що я хочу робити, і все", — підсумував режисер.

Читайте також: Фільм Олега Сенцова "Носоріг" підтримав Польський кіноінститут

Співробітники ФСБ затримали Сенцова навесні 2014 року в окупованому Криму. Його етапували в Росію, де судили за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів і підпалі офісів партій на півострові. Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 25 серпня 2015 року виніс Сенцову обвинувальний вирок – 20 років колонії суворого режиму.

7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі "35 на 35". РФ повернула до України 24 полонених моряків і 11 політв'язнів: Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олексія Сизоновича, Павла Гриба, Едема Бекірова, Євгена Панова й Артура Панова.