UA / RU
Підтримати ZN.ua

Секретар РНБО назвав кількість людей, яких ЗСУ збирає для тероборони

Для тероборони уже призначили майже усіх командирів батальйонів і бригад, каже Олексій Данілов.

До лав територіальної оборони України має ввійти 2 мільйони людей, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на виїзному засіданні РНБО в Харкові.

"Сьогодні на засіданні головнокомандувач Збройних сил поставив завдання: кількість членів територіальної оборони має досягати двох мільйонів громадян нашої країни, які будуть готові захищати нашу країну у разі потреби", - сказав Данілов на брифінгу після засідання.

Він підкреслив, що до територіальної оборони беруть добровольців, які прямо зараз готові йти і захищати нашу країну. 

За словами Данілова, на сьогоднішній день на території всіх регіонів розгортаються додаткові батальйони, бригади, призначені майже всі комбриги і командири батальйонів, які зараз комплектують особовий склад.

Читайте також: В Україні розпочала роботу "гаряча лінія" тероборони

Данілов додав, що наступне засідання РНБО також буде виїзним і надалі планують робити виїзних засідань більше, щоб у вирішенні питань брали участь представники різних регіонів.

Закон «Про основи національного опору», згідно з яким провідна роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони України належить Силам територіальної оборони ЗСУ, набув чинності 1 січня 2022 року. Сьогодні, 11 лютого, президент Володимир Зеленський доручив главам низки обласних держадміністрацій доукомплектувати сили тероборони протягом двох тижнів.

Активно обговорюючи терміни, способи та цілі військової операції Росії проти України, експерти та політики здебільшого упускають один аспект: вперше в історії людства повномасштабна війна може розвернутися на території країни, напханої ядерними, хімічними та нафтогазовими об'єктами. Які наслідки воєнні дії можуть мати для України, Європи та світу — читайте у статті Дмитра Менделєєва «Війна у «замінованій» країні…»