UA / RU
Підтримати ZN.ua

САП ініціювала притягнення до кримінальної відповідальності депутата Дзензерського

Відповідне подання внесено на погодження генпрокуророві.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) України внесла на погодження генеральному прокуророві подання на притягнення до кримінальної відповідальності депутата від "Народного фронту" Дениса Дзензерськогого, повідомив керівник САП Назар Холодницький.

"Вніс генеральному прокуророві для погодження подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дзендзерського Д.В. за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України", - написав Холодницький на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, раніше "Українська правда" з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах писала, що депутат від фракції "Народний фронт" Євген Дейдей неодноразово літав на приватних літаках разом з колегою, депутатом від "ВО "Батьківщина" Денисом Дзензерським, помічник якого надавав Дейдею кредити.

21 червня спікер Верховної Ради Андрій Парубій направив у Регламентний комітет парламенту п'ять подань генерального прокурора щодо притягнення до відповідальності народних депутатів Євгена Дейдея ("Народний фронт"), Олеся Довгого ("Воля народу"), Андрія Лозового ("Радикальна партія"), Борислава Розенблата ("Блок Петра Порошенко") і Максима Полякова ("Народний фронт").