UA / RU
Підтримати ZN.ua

САП і НАБУ оголосили підозру депутату від "Слуги народу" за незадеклароване майно – ЗМІ

Депутат не вніс у декларацію квартиру та приховав частину грошових активів.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури й детектив Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру чинному народному депутату України у справі щодо умисного внесення ним завідомо недостовірної інформації у декларацію. Такі дії вважаються кримінальним правопорушенням, яке передбачене частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу, повідомила САП у Telegram і пресслужба НАБУ.

За даними джерела "Української правди", підозрюваним є Володимир Гевко з фракції "Слуга народу".

Під час досудового розслідування, розпочатого за матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції, правоохоронці з’ясували, що в 2020 році депутат не задекларував відомості про оренду квартири в центрі Києва вартістю більше ніж 3,7 мільйона гривень.

Крім того, він майже на 10 тисяч грн занизив суму грошей, наявних на своїх депозитах, і вніс неправильні відомості щодо відсотків, одержаних за ними.

Читайте також: НАБУ завершило розслідування справи, у якій фігурує ексначальник одного з управлінь ДАСІ Слоніцький

"Загалом народний депутат не задекларував майна на загальну суму понад 3,7 млн гривень, що більш ніж у 500 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушив вимоги пп. 2, 3 ч. 1 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції»", – уточнили в САП.

Раніше повідомлялося, що НАЗК проводить перевірку заступника голови офісу президента Кирила Тимошенка щодо використання ним під час війни автомобіля Porsche Taycan.