UA / RU
Підтримати ZN.ua

Санкції проти РФ: Дуда заговорив про заборону росіянам подорожувати

Анджей Дуда вірить, що врегулювати ситуацію, яка склалася через агресію Росії, вдасться мирним шляхом.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що санкції проти Росії мають бути дуже сильними. Польський президент заговорив про заборону росіянам подорожувати.

«Міжнародна спільнота, спільнота вільного світу, демократичних держав, які хочуть жити в мирі та забезпечити цей мир громадянам, а також інші люди, які хочуть жити у мирі, мусять зробити сьогодні відповідні кроки, аби стримати агресора. Я вірю як президент держави-члена НАТО та ЄС, що нам вдасться це зробити мирним шляхом та ефективно. Хоча на жаль беру до уваги і те, що санкції мають бути дуже сильними… Я підтримуватиму санкції, які унеможливлять подорожі громадянам Росії. Але якщо президент Путін і надалі поводитиметься таким чином, топтатиме міжнародне право, атакуватиме мирні держави, забиратиме право жити в мирі інших людей, як у громадян України, то ці далекосяжні кроки будуть необхідними», – заявив Дуда.

Читайте також: Науседа: "Литва ніколи не визнає спроб підірвати територіальну цілісність України"

Нагадаємо, ввечері 21 лютого президент РФ Владімір Путін підписав указ про визнання незалежності «ДНР» та «ЛНР»та договори з кожною з них щодо співпраці у плані оборони, після чого на територію окупованої частини України вже відкрито увійшла російська військова техніка. Терористи вимагають «повернути» їм усю територію Донецької та Луганської областей, тож зараз є ризик значного загострення війни на Донбасі.

23 лютого санкції проти Росії запровадив Мінфін США. Обмеження торкнулися російської еліти, «ВЕБ» та «Промсвязьбанка», їх дочірніх компаній, а також російського суверенного боргу.

Також міністри закордонних справ країн Євросоюзу одноголосно погодили новий пакет санкцій проти Росії у зв'язку з визнанням нею сепаратистських регіонів на сході України та розміщенням там військ.

Влада Канади та Японії також прийняла рішення запровадити економічні санкції щодо Росії через рішення визнати маріонеткові «республіки» українського Донбасу.

Посли ЄС схвалили новий пакет санкцій, який буде застосовано до всіх відповідальних осіб  за визнання незаконних збройних формувань «ЛДНР». Санкції також буде введено за дії, які продовжують підривати суверенітет України.

Детальніше про те, що означає рішення Путіна, читайте у статті Тетяни Силіної «Визнання ЛНР/ДНР»: перемога чи програш Путіна і що це означає для України?»