UA / RU
Підтримати ZN.ua

Санкції ЄС погрожують Лукаш і Захарченку, але не Януковичу

Санкції включають заборону на поїздки і заморожування активів, швидше за все, будуть застосовані проти керівників міністерств внутрішніх справ та юстиції.

Список українських чиновників, проти яких Євросоюз вводить візові та фінансові санкції, буде оприлюднено не раніше вихідних, причому в нього навряд чи увійде президент Віктор Янукович.

Про це AFP повідомили європейські дипломати за підсумками засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, присвяченого ситуації в Україні.

Міністри ЄС обговорювали можливі санкції проти тих, хто несе відповідальність за кровопролиття. Міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц сказав: "Я думаю, що в доповнення було б важливо прийняти рішення про введення ембарго на поставки зброї з тим, щоб дати ясний знак".

В документі пропонується в терміновому порядку узгодити санкції спрямовані проти людей "відповідальних за насильство і використання надмірної сили".

ТАКОЖ: ЄС застосував санкції до представників української влади

В документі також зазначено, що ЄС імплементує ембарго на постачання зброї і заборона для поставок снаряженая, яке може бути використане для внутрішніх репресій".

Санкції включають заборону на поїздки і заморожування активів, швидше за все, будуть застосовані проти керівників міністерств внутрішніх справ та юстиції.

До документа покладається список імен, однак дипломат ЄС повідомив AFP, що Янукович, швидше за все, в список не буде включений.

Імена тих, хто буде включений в список, не будуть офіційно оголошені до вікенду, сказав один з дипломатів на умовах анонімності. !zn

Читайте також:

ЄС має намір ввести ембарго на постачання зброї в Україну

В санкції проти влади України Клюєв побачив загрозу розколу країни

Франція буде наполягати на проведенні президентських виборів в Україні