UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Самопоміч" розпочала збір підписів про недовіру Кабміну

Депутат Войцицька прогнозує голосування за відставку Яценюка у березні.

Парламентська фракція "Об'єднання "Самопоміч" ініціювала збір підписів депутатів про недовіру уряду. Про це увечері в четвер, 11 лютого, повідомили народні депутати Вікторій Войцицька та Олена Сотник на своїх сторінках у Facebook.

Войцицька уточнила, що для того, щоб питання було включено до порядку денного, документ повинні підписати не менше 150 депутатів, а також анонсувала голосування за відставку уряду Яценюка у березні.

"Вся процедура займе до двох тижнів після отримання 150 підписів. Тобто, найраніше голосування відбудеться у березні. Будьте реалістами і не чекайте відставки уряду 16 лютого", − написала політик.

Фракція "Об'єднання "Самопоміч" неодноразово заявляла про необхідність поставити на голосування в Раді питання довіри Кабміну, а також намагалася відкликати з уряду міністра аграрної політики і продовольства Павленка. Після того, як глава Мінагрополітики відкликав свою заяву про відставку, фракція дистанціювалася від нього.

За даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", у січні 2016 року відставку Арсенія Яценюка підтримували 71% українців, виступали проти - 18% громадян.

Скандальна відставка міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса оголила протиріччя, які існують між різними гілками влади і групами впливу в українській політиці, пише головний редактор "Дзеркала тижня. Україна" Юлія Мостова в статті За ширмою.