UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саакашвілі звинуватив міністра фінансів в шантажі «митною мафією»

Водночас він запевнив, що в Офіс президента зараз «нічого не йде»

Міністр фінансів України Сергій Марченко шантажує уряд своєю відставкою, якщо на посаду голови митниці не буде призначений кандидат від «митної мафії».

Про це в ефірі «Радіо НВ» заявив голова Виконкому Нацради реформ при президентові Міхеїл Саакашвілі.

«Зараз міністр фінансів сказав, що якщо не „пройде“ глава митниці, який представляє митний мафію – він через Шмигаля передав – то піде у відставку. Тобто прямий шантаж йде», – заявив Саакашвілі, при цьому не уточнивши, про кого саме йде мова.

 «Ціна питання, який оборот на митниці зараз це від $3 до $5 млрд. Це загальний, сіра маса. З них останній рік-два склалася традиція і вона ще не порушена, що митницю поділили по областях серед різних «смотрящих», – заявив Саакашвілі.

Водночас він запевнив, що в Офіс президента зараз «нічого не йде». За словами голови виконкому ради реформ, кошти з митниці ділять між собою «дивляться» і депутати, «які це систему прикривають».

Також раніше рголова парламентського комітету з питань фінансів Данило Гетьманцев заявив, що саме Марченко винен у зриві реформи Державної митної служби. Свою думку він аргументував фактами корупції в Одеській митниці

Відзначимо, що в інтерв'ю ZN.UA Марченко розповів, що президент Володимир Зеленський ставить перед ним завдання знайти ефективного менеджера, який би очолив службу. Крім цього, з серпня, починається атестація митників, і після атестації Мінфін буде шукати можливість підвищити заробітну плату тим, хто її пройде.

Докладніше читайте в інтерв'ю Юлії Самаевой, редактора економіки ZN.UA – «Сергій Марченко: «Кажу як є – ситуація критична».