UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саакашвілі звільнив прес-секретаря за антисемітизм на адресу Порошенка

Дарина Чиж на своїй сторінці в Facebook назвала президента України нібито його єврейським прізвищем.

Лідер політичної партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі відсторонив свого прес-секретаря Дарину Чиж, яка назвала президента України Петра Порошенка нібито його єврейським прізвищем Вальцман, про це політик повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Будь-який навіть натяк на антисемітизм для мене не тільки неприйнятний, але вся суть мого життя зводиться до боротьби проти будь-яких проявів етнічної, релігійної та расової нетерпимості", - заявив Саакашвілі.

За його словами, вчора, 18 вересня, Чиж була відсторонена від виконання своїх обов'язків у зв'язку з її висловлюваннями на адресу глави держави.

"Нам не слід уподібнюватися тим, хто хоча б натяками говорить на ці теми, я таких людей вважаю особистими ворогами", - додав політик.

Раніше Дарина Чиж на своїй сторінці у Facebook написала: "Петро Олексійович, кожен раз, коли частка Вальцмана у вас буде долати розумне і ви знову почнете будувати підступні плани про те, як позбавитися від Саакашвілі... дивіться це відео з вашої "рідної" Вінниці".

Згодом Чиж видалила пост і вибачилася перед тими людьми, яких образили її слова.

Нагадаємо, що 10 вересня позбавлений українського громадянства екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі і його прихильники прорвали кордон українських прикордонників на кордоні з Польщею.

Поліція зареєструвала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 332 - за фактом незаконного переміщення Міхеїла Саакашвілі через державний кордон.

12 вересня Саакашвілі у Львові підписав адміністративний протокол про незаконний перетин кордону.

Адвокат колишнього президента Грузії Маркіян Галабала заявив, що позов до Вищого адміністративного суду України про незаконність позбавлення Міхеїла Саакашвілі українського громадянства буде подано найближчими днями.

Детальніше про повернення Саакашвілі в Україну читайте в матеріалі "Прорив Саакашвілі через кордон: головне".