UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саакашвілі назвав обшук в Одеській ОДА "політичною провокацією"

Санкціонував обшук Печерський районний суд Києва.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі назвав "політичною провокацією" обшук, який провели співробітники СБУ і ГПУ у відділі протоколу.

Як передає "Укрінформ", Саакашвілі прорвався крізь кордон співробітників СБУ у приміщення відділу, де утримували трьох співробітниць ОДА, і вивів їх із кабінетів.

"В порушення чинного законодавства насильно утримувати трьох співробітниць ОДА – це чисто політична провокація, яку замовили працівникові ГПУ. Мені шкода цих хлопців з СБУ, які стоять під дверима. Ці типажі з автоматами і в масках з'явилися сюди після того, як ми викрили Насирова, що займався крадіжками", – сказав Саакашвілі.

Він додав, що підставою для обшуку у відділі протоколу стали дії колишнього генконсула Грузії Теймураза Нишниадзе.

"Слідчий ГПУ приніс із знаменитого Печерського суду постанову про проведення обшуку за нібито неправомірними діями колишнього генконсула Грузії в Україні у 2011 році, пов'язаними з ПДВ", – зазначив Саакашвілі.

"Всі дії, які йому інкримінують, закінчуються 2013 роком. А зараз вони почали слідство, а потім вийшли на наступний етап. Стверджують, що приватний благодійний фонд "На благо Одеси", який працює з волонтерами і не має ніякого відношення до ОДА, неправильно витрачає кошти", – додав Саакашвілі.

Він також зазначив, що тільки що говорив з генпрокурором, "вимагав негайно їх відкликати з ОДА".

Раніше повідомлялося, що слідчі ГПУ і СБУ проводять обшуки в робочому кабінеті і будинку помічника-радника губернатора Одеської області, колишнього генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе, а також за місцем реєстрації фонду "На благо Одеси" (бізнес-центр на вулиці Успенській).

За інформацією джерел, слідчі дії ведуться в рамках декількох кримінальних проваджень, у тому числі за фактом шахрайства та привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 190 і ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України).