UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рустамзаде: Новий рік — рубіж. Переможе у війні той, хто пройде його успішніше

І саме після нього можна буде будувати майбутні прогнози, які стосуватимуться не лише війни проти України, але й інструментів, що діють проти Росії. 

Військовий аналітик Агіла Рустамзаде вважає, що рубіж нового року стане часом найбільшої напруги сторін на фронті. Той, хто пройде його успішніше, — потенційний переможець. Росія на той момент буде на піку своїх можливостей, і якщо ЗСУ зможуть завдати удару на цьому етапі, то вона не підніметься. Під час інтерв'ю з Інною Ведерніковою експерт проаналізував, якою зараз є розстановка сил та які можливості у сторін на підході до цього рубежу.  

"Рубіж нового року я позначив для себе. Тоді мені стане зрозуміло, наскільки перенапружує свої сили та можливості РФ і чи зможе вона протистояти українській армії, - пояснив одразу він. - Зараз особливо активних боїв не спостерігається, триває взаємне знищення ресурсів сторонами на далеких дистанціях безконтактних боїв. Вони по змозі знищують вас, ви по змозі знищуєте їх. Але тут у ЗСУ ніби більше можливостей, оскільки ви застосовуєте високоточну зброю, високоточні снаряди, ракети. І тільки під новий рік стане зрозуміло, чи вдасться російській армії нагромадити сили, аби ефективно протистояти українській армії". 

Рустамзаде пояснив, що будує свої розрахунки на тому, що в перспективі на той час українська армія або повністю, або частково візьме під контроль місто Херсон. А після цього розпочнеться процес витіснення противника. Який чинитиме опір, наголошує автор.

"Тоді ми побачимо динаміку, у нас з'явиться база для формування прогнозів на наступні 2–3–5–6 місяців, - зауважив він. - Однак річ не тільки в можливостях російської армії.

Вісім місяців війни — це важко навіть для дуже сильної економіки, а економіка Росії слабка. Тому тут дуже багато чинників. Крім того, ми можемо бачити зміну настроїв усередині російського суспільства, російської політичної еліти. Тобто для мене новий рік — свого роду тригер, який дасть зрозуміти, до чого йдуть усі процеси, включно не тільки з війною, а й іншими інструментами, що працюють проти Російської Федерації". 

Читайте також: Путін зазнав поразки на полі бою, тому тепер він веде війну проти цивільної інфраструктури — Держдеп США

Більше матеріалів Інни Ведернікової читайте за посиланням.