UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія звинуватила Грібаускайте в ускладненні кризи в Україні

Російський МЗС назвав президента Литви "комплексуючою комсомолкою", яка в своїх заявах перевершує навіть "екстремістські заяви націонал-радикалів у Києві".

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що висловлювання президента Литви Далі Грібаускайте щодо Росії ускладнюють врегулювання кризи в Україні.

"Усе, що вона говорить, не сприяє, а навпаки, лише ускладнює пошук рішень по врегулюванню українського кризи. Розсудливі політики більшості країн, які не намагаються сподобатися маргіналам, а дійсно стурбовані ситуацією в Україні і станом справ у Європі і світі, керуються іншим, відповідальним підходом", - йдеться в коментарі офіційного представника МЗС Росії Олександра Лукашевича, опублікованому прес-службою відомства.

В російському МЗС заявили також, що у своїх висловлюваннях Грібаускайте "перевершує навіть найбільш екстремістські заяви, що лунають з вуст націонал-радикалів у Києві".

"Добре б литовському президентові стримати свій комсомольський запал, не комплексувати з приводу свого "радянського минулого", яке, мабуть, змушує її бути "святішими за папу Римського", - заявили в російському зовнішньополітичному відомстві.

"Ступінь мудрості політика визначається не нав'язливим прагненням провокувати конфлікти і ображати сусідів, а вмінням знаходити конструктивні рішення, виходячи з реальної ситуації, що склалася в Україні, в тому числі з вини зарубіжних діячів, які в лютому підтримали антиконституційний державний переворот, а тепер штовхають київську владу на військову авантюру проти власного народу", - заявили у відомстві.

Читайте також: МЗС Литви: Війна в Україні недивна, Захід уже "подарував" Росії Грузію

Президент Литви Даля Грібаускайте назвала Росію терористичною державою і заявила, що агресія Росії може поширитися далі по Європі, якщо її не зупинити в Україні.

Раніше Грібаускайте звинуватила Росію в "протиправних актах агресії" в Україні. Під час виступу на Генасамблеї ООН вона закликала світове співтовариство захистити український суверенітет.