UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія внесла на розгляд Ради безпеки ООН новий проект резолюції щодо України

За словами Чуркіна, "оновлений" проект резолюції не містить прямих закликів до створення гуманітарних коридорів в Україні. "Я не думаю, що там є пряме відсилання до цього", - сказав він.

Російська сторона внесла на розгляд Радбезу ООН новий проект резолюції щодо України, заявив постпред РФ Віталій Чуркін штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку у четвер, повідомляє прес-служба організації.

"Сьогодні ми внесли на розгляд проект резолюції", - сказав він. У п'ятницю документ будуть обговорювати на рівні експертів. Свої початкові коментарі та пропозиції до проекту вже надали п'ять-шість членів Радбезу.

За словами Чуркіна, у документі міститься заклик до сторін українського конфлікту утриматися від дій, які несуть загрозу мирним жителям.

Також у проекті йдеться про необхідність припинити насильство і домовитися про припинення вогню. Російська сторона також вважає за необхідне імплементувати план ОБСЄ щодо виходу з кризи.

Чуркін підкреслив, що документ багато у чому схожий на попередній російський проект резолюції щодо України. "Це - оновлена версія", - уточнив він. "Попередній проект все ще "на столі", але виникли нові аспекти у практичному і політичному плані, тому новий проект є оновленим варіантом попереднього", - сказав постпред.

При цьому Чуркін додав, що новий проект резолюції не містить прямих закликів до створення гуманітарних коридорів на сході України. "Я не думаю, що там є пряме відсилання до цього", - сказав він.

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що у Росії "викликає все більшу тривогу відсутність будь-якого прогресу в зусиллях щодо припинення насильства і припинення бойових дій".

Лавров зазначив, що у проекті резолюції РБ "ми хочемо сконцентруватися на необхідності домогтися того, щоб українська сторона почала виконувати "дорожню карту" голови ОБСЄ, яку складено на основі квітневої женевської заяви".

Нагадаємо, Росія з 1 червня головує у Раді безпеки ООН. Як заявив у зв'язку з цим постпред РФ Віталій Чуркін, незважаючи на те, що в плані роботи РБ ООН на місяць, поки не передбачено окремі зустрічі щодо України, "не виключено жодних сюрпризів" з приводу їхнього проведення. !zn

Читайте також:

Радбез ООН очолила Росія. Чуркін не виключає сюрпризів

Лавров голосно розсміявся після заяви Польщі про неповторення "кримського сценарію" на сході України, - ЗМІ

За час АТО в Донецькій і Луганській області загинуло 210 осіб

Порошенко не виключив проведення круглого столу в Донецьку