UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія оскаржила рішення Страсбурзького суду щодо компанії ЮКОС

Мін'юст РФ направив офіційне клопотання, протестуючи проти вердикту, що зобов'язує Москву виплатити екс-акціонерам ЮКОС компенсацію в 1,86 млрд євро.

Міністерство юстиції Росії оскаржило рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про виплату екс-акціонерам компанії ЮКОС компенсації на суму в 1,86 млрд євро. Про це сьогодні повідомила прес-служба Міністерства юстиції РФ.

У повідомленні зазначається, що 29 жовтня Міністерство юстиції РФ направило в ЄСПЛ відповідне мотивоване клопотання.

Як підкреслюється в документі, правова позиція Росії, викладена в рамках відповідного процесуального документа, базується на основоположних принципах і нормах Конвенції, підтверджених прецедентною практикою, що сформувалася у ЄСПЛ, і демонструє необґрунтованість висновків, зроблених його першою інстанцією у постанові від 31 липня 2014 року.

Нагадаємо, раніше Росія заявляла про намір оскаржити рішення ЄСПЛ до 30 жовтня, а також рішення Гаазького суду, так як "судовий орган, що виніс рішення, не мав необхідної юрисдикції".

Інвестори колишнього нафтового концерну ЮКОС мають намір домагатися конфіскації майна Російської Федерації в країнах Європи і США в рамках виплати компенсації в 50 мільярдів доларів, яку присудив їм в липні 2014 року Міжнародний третейський суд в Гаазі за націоналізацію ЮКОСа.