UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія допускає, що ситуація в Україні стабілізується після президентських виборів

Головна проблема майбутніх президентських виборів в Україні - не всі регіони хочуть брати в них участь, зазначив Медвєдєв.

Прем'єр-міністр Дмитро Медвєдєв допускає, що вибори президента України, заплановані на 25 травня, можуть врегулювати ситуацію в Україні. Про це він заявив в інтерв'ю Bloomberg.

"З одного боку, ми, якщо міркувати легально, юридично, повинні розуміти, що ці вибори є результатом антиконституційної зміни влади. Ви знаєте позицію Росії: президента Януковича ніхто від влади не відсторонив, імпічменту не було, він сам не писав заяви про відставку. Він живий, тому він президент, тому ми не визнаємо легітимність частини діючої влади, у будь-якому випадку уряду і виконуючого обов'язки президента. Але ми розуміємо, що є парламент, який обрано легітимно, тому вибори є прямим наслідком цих подій. Але з іншого боку, вибори є певною розв'язкою тієї ситуації, яка зараз склалася. Якби лідер, який отримає там схвалення, зміг мати підтримку всіх регіонів України, це, напевно, було б добре", - заявив Медвєдєв.

При цьому він назвав проблемою виборів те, що частина регіонів України не хоче брати в них участь. "І в цьому випадку виникне ситуація, яка буде дуже складною, коли, швидше за все, частина регіонів візьме участь у виборах, а частина регіонів просто не візьме або ж на них прийде зовсім небагато людей. І тоді цінність, легітимність цих виборів дійсно буде поставлено під сумнів", - вважає Медвєдєв.

"Я можу сказати, що в результаті виборів, які будуть у травні, частина людей в Україні висловиться за ту чи іншу кандидатуру. Безумовно, можна з повагою ставитися до цієї позиції. Це є актом визнання? Ні, не є. А ось актом визнання є вже таке рішення з боку влади іноземної держави, яке свідчить, що ми виходимо з того, що ці результати недвозначно свідчать про волевиявлення переважної більшості громадян тієї чи іншої держави. Російська Федерація дуже багато де і коли бере участь в моніторингу за виборами, але, на жаль, ситуація в Україні зараз не така, щоб ми були впевнені в тому, що ці вибори пройдуть належним чином", - додав він. !zn

Читайте також:

Половина українців підтримала зміну влади в країні, третина - проти

Сепаратисти заявили, що не визнають вибори президента України

Медвєдєв заявив, що Росія не давала гарантії територіальної цілісності України