UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через відсутність ресурсу для вторгнення Росія хоче дестабілізувати ситуацію в Україні — CNN

Адже військ для нового нападу Путіну наразі не вистачає. 

Українська розвідка вважає, що Владіміру Путіну для вторгнення в Україну не вистачить тієї кількості військ, яку він стягнув до кордонів нашої країни. Про це повідомляє видання CNN

Наразі біля українських кордонів перебуває близько 148 тисяч російський військових. З них 126 тисяч - сухопутні. Також розвідка зазначає, що сьогодні у повній бойовій готовності перебуває 87 батальйонних тактичних груп Росії. Це на 53 більше, ніж зазвичай у цьому районі. 

"Російського військового контингенту біля кордону з Україною недостатньо для проведення успішної великомасштабної збройної агресії проти України", — наводить CNN дані звіту.

При цьому там сказано, що Москва усвідомлює неможливість повномасштабного вторгнення, тому вона обрала інший варіант - дестабілізація ситуації всередині нашої країни. Для цього РФ використовує кібератаки, економічні та енергетичні інструменти.

Читайте також: Вторгнення РФ до України скасовується: заяви представників РФ та США

Нагадаємо, президент США Джо Байден під час відеозвернення ввечері 15 лютого заявив, що вторгнення Росії в Україну все ж таки можливе.

Минулого тижня Вашингтон попередив союзні столиці про "дуже явну можливість" нападу РФ в найближчі кілька днів, що може спричинити масовану атаку на Київ.  Та глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що 16 лютого вторгнення Росії не буде з ймовірністю 99,9%.

Докладніше про те, чим загрожує Європі та миру широкомасштабна війна в Україні, читайте у статті Дмитра Менделєєва "Війна у "замінованій" країні…".