UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія вже уподібнилась до Ірану – теж стала міжнародним ізгоєм – Пентагон

«Продовження змови» між цими країнами викликає занепокоєння.

Росія і далі покладається на Іран у постачанні зброї для ведення війни проти України, що є ознакою ізоляції. Таку заяву озвучив речник Пентагону генерал Пет Райдер.

«Іран надав Росії БПЛА, і ми очікуємо, що вони, ймовірно, шукатимуть більше, – сказав генерал. – У нас є занепокоєння, що Росія також може прагнути придбати в Ірану додаткові передові боєприпаси, наприклад, ракети класу «земля-земля»  для використання в Україні. Якщо ми побачимо, що Росія використовує такі можливості на полі бою, ми, зробимо все можливе, щоб прояснити це»

Читайте також: Іранський режим причетний до вбивства невинних українців – Кірбі

За його словами, це «продовження змови» між Росією та Іраном викликає занепокоєння, заявили офіційні особи. Проте, з іншого боку, це демонструє недостачу зброї в Росії.

«Я думаю, що це говорить про стан боєприпасів Росії, – сказав Райдер. – Ми вже говорили раніше: ми вважаємо, що вони продовжують відчувати дефіцит боєприпасів, зокрема керованих»

«Той факт, що Росія мусить шукати боєприпаси в Ірані, який вже є міжнародним ізгоєм, багато говорить про те, яку компанію вони ведуть і про те, де вони знаходяться зараз у світі з точки зору ізоляції», – підкреслив речник Пентагону.  

Знову Райдер підкреслив, що Сполучені Штати, їхні союзники та партнери роблять усе можливе, щоб Україна отримала додатковий потенціал ППО. Зокрема перші ракетні комплекси «земля-повітря» (NASAMS) будуть доставлені в Україну «вже зовсім скоро».

Читайте також: США задіють усі можливі інструменти, щоб протистояти постачанню зброї з Ірану до Росії — Прайс

«Я хочу сказати вам, що вони (українці – ред.) дуже добре попрацювали над інтеграцією протиповітряної оборони, особливо, наприклад, коли справа доходить до знищення значного відсотка іранських безпілотників, – сказав він. – Але знову ж таки, це буде сфера, над якою ми продовжуватимемо з ними працювати».

Нагадаємо, українські військові вже проходять навчання на американських системах NASAMS.