UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія визнана країною-окупантом та повинна припинити порушувати права людини в Криму – Зеленський

Президент закликав Москву забезпечити безперешкодний доступ до Криму для міжнародних гуманітарних і правозахисних організацій

Влада Росії повинна припинити порушення прав людини на окупованому нею Кримському півострові та допустити туди міжнародні гуманітарні та правозахисні організації, заявив президент України Володимир Зеленський після установчого саміту Кримської платформи в Києві.

"Вперше на міжнародному рівні Росія визнана державою-окупантом. І відповідно до норм міжнародного гуманітарного права вона повинна негайно припинити порушення прав людини на тимчасово окупованому півострові Крим і забезпечити вже зараз безперешкодний доступ до Криму для міжнародних гуманітарних і правозахисних організацій", - сказав Зеленський в понеділок.

Читайте також: У Києві підписали Декларацію Кримської платформи

Кримська платформа працюватиме на кількох рівнях. Перший - вищий політичний рівень, до нього приєднаються глави іноземних держав та урядів. Другий - рівень керівників МЗС і Міноборони. Третій - міжпарламентський рівень. Четвертий - рівень неурядових експертів.

Зусилля російської дипломатії і спецслужб спрямовані на зрив саміту. Детальніше - у статті Володимира Кравченка «Як Путін вставляє палиці в Кримську платформу» для читачів ZN.UA.