UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія програє боротьбу за міжнародну спільноту – Зеленський

Світ не визнає псевдореферендуми та спробу анексії РФ територій України.

Протягом 1 жовтня до спільноти країн, які не визнають спробу анексії Росією чотирьох регіонів України, долучились нові держави. РФ програє боротьбу за міжнародну спільноту, наголосив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

Президент особливо відзначив заяву генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, який прямо сказав, що Росія порушує цілі та принципи Організації, а також Статут ООН, а псевдореферендуми і спроба анексії не матимуть жодної юридичної сили.

«Коли на найвищому рівні в ООН звучать такі слова, усі у світі все розуміють. І немає в Росії такого права вето, яке може зупинити чи скасувати це розуміння світу», - додав президент.

На думку Зеленського, консолідована позиція свідчить про те, що світ не дасть повернути часи колоніальних завоювань, злочинних анексій і тотального свавілля замість міжнародного права.

Читайте також: "Вони всі зігували, "Heil Putler!": Кислиця прокоментував церемонію анексії територій України та вето Росії в Радбезі ООН

Нагадаємо, 30 вересня президент РФ Владімір Путін підписав «протоколи про приєднання до Росії» Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Церемонії передувало проведення на цих територіях псевдореферендумів.

Світ не визнав спробу захоплення території суверенної держави. США, Канада та Велика Британія посилили санкцій проти агресора. Також буде посилено військову підтримку нашої країни. У відповідь на дії Кремля Україна подає заявку на вступ до НАТО за пришвидшеною процедурою.