UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія отримає однакову відповідь на застосування «брудної» і ядерної бомб – Прайс

США попередили агресора про наслідки провокації.

Реакція Сполучених Штатів на застосування Росією «брудної» та ядерної бомб буде однаковою, наслідки для агресора будуть у будь-якому разі, заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс.

США та країни Заходу звинувачують Росію у загрозі застосування пристрою з ядерним матеріалом як приводу для ескалації в Україні, пише Reuters.

Відповідаючи на запитання, чи ставитиметься Вашингтон до використання «брудної бомби» так само, як до будь-якої іншої ядерної бомби, Прайс сказав: «Наслідки будуть незалежно від того, чи використовує РФ «брудну» чи ядерну бомбу. Ми дуже чітко заявили про це».

Читайте також: Кулеба закликав МАГАТЕ надіслати місію в Україну для викриття брехні РФ

Зараз США не бачать ознак готовності Росії застосувати ядерну, хімічну чи біологічну зброю в Україні, зокрема «брудну бомбу». Проте до погроз РФ серйозно ставляться і в Україні, і на Заході.

Західні експерти зазначають, що телефонна активність міністра оборони РФ Сєргєя Шойгу розгортається на тлі успішного контрнаступу ЗСУ. Новою ескалацією Москва може намагатися виторгувати собі поступки з боку Києва чи Заходу.