UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія обходить санкції через криптовалютних операторів

Держфінмоніторинг виявили збільшення конвертації російських грошей у криптовалюті і закликали операторів призупинити усі фінансові операції.

Після впровадження економічних санкцій, в Російській Федерації почали шукати шляхи обходу фінансових обмежень. Пожвавлення обігу криптовалюти в країні - агресора є одним з імовірних способів уникання санкції, повідомляють в Державній службі фінансового моніторингу України.

"Наразі, ми маємо вагомі докази того, що в Росії зростає кількість
криптовалютних операторів (постачальників послуг віртуальних активів), які
допомагають конвертувати гроші, що зберігаються в фінансових установах під
санкціями, у криптовалюти для обходу санкцій", - зазначено у звернені.

Активно використовуються P2P дилери, як один із методів конвертації грошей. Криптовалютна біржа Binance є основним майданчиком для їх роботи.

Читайте також: JPMorgan отримав платіж за держоблігаціями РФ у доларах, а не рублях

У зв'язку з цим, у Держфінмоніторинг звернулися безпосередньо до Binance з проханням призупинити транзакції у російських рублях та чи заморозити введення чи виведення коштів через криптовалютних операторів помічених у співпраці з РФ.

До звернення додаються документи з переліком операторів та дилерів, що проводили фінансові операції в обхід санкційним обмеженням.

Нагадаємо, як повідомляла кілька днів назад ZN.UA, Держфінмоніторинг виявив ознаки, що Росія використовує криптовалюту для обходу санкцій.