UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія хоче розбити кожне місто Донбасу — Зеленський

Президент України окреслив кінцеву мету наступу росіян на сході.

Росія продовжує наступ на Донбасі і хоче розбити там кожне місто, як зробила це з Волновахою та Маріуполем. Про це заявив Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до народу.

За словами Президента України, руйнування і горе – це єдине, що може дати Росія сусідам.

«Росія хоче розбити кожне місто Донбасу. Кожне. І це не перебільшення. Як Волноваху, як Маріуполь. Всі ці руїни у колись щасливих містах, чорні сліди від пожеж, воронки від вибухів – це і є все, що може дати Росія сусідам, Європі, світу. Мабуть це найбільш швидкий приклад повної деградації будь-якої держави, той шлях, який пройшла російська держава за 107 днів», – сказав Зеленський.

Крім того, президент зазначив, що українські захисники роблять все можливе, щоб захистити рідну землю, відштовхуючись від можливостей і наявної зброї. Володимир Зеленський акцентував увагу на тому, що влада продовжує вести переговори із західними партнерами стосовно нових поставок необхідних озброєнь, зокрема, сучасної артилерії.  

Читайте також: Atlantic Council: США передадуть Україні системи HIMARS, як це вплине на війну?

Раніше Зеленський повідомив, що РФ за час війни в Україні порушила вже близько 400 різних міжнародних договорів.

Чи повинна Україна добиватися на міжнародному рівні визнання Росії державою-терористом? А може, краще — державою-спонсором тероризму? Яка різниця між цими термінами, і, взагалі, чи варто Україні витрачати сили й час на цей напрям боротьби з РФ? Читайте у статті Гюндуза Мамедова «Як нам правильно покарати Росію».