UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія готується до тривалої війни проти України. У Лондоні розповіли, що про це свідчить

При цьому у РФ зараз зосереджені на наборі добровольчих військ. Про нову примусову мобілізацію мова поки що не йде. 

У росіян незабаром розпочнеться мобілізація з допомогою розсилання електронних повісток, що свідчить про те, що агресор готується до тривалої війни проти нашої країни. Про це сказано в останньому зведенні Міноборони Британії, яке пресслужба відомства публікує у своєму мікроблозі у Twitter.

Фахівці пояснюють, що за таки умов дані про призов окремих осіб у цифровому вигляді пов'язані з іншими державними онлайн-сервісами.  Очевидно, що тепер російська влада куруватиме ухилянтів - для них будуть обмежуватися права на працевлаштування та їм заборонятимуть поїздки за кордон. 

Очікується, що ці заходи наберуть чинності пізніше цього року. Та у РФ при цьому не вказують на нову велику хвилю примусової мобілізації, позаяк зараз держава-агресор зосередилася на наборі добровольчих військ. 

"Цей захід, швидше за все, є частиною довгострокового підходу до надання особового складу, оскільки Росія очікує затяжного конфлікту в Україні", - зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також: Москва вроваджує цифровий авторитаризм у боротьбі з ухилянтами – ISW

Нагадаємо, 11 квітня Госдума РФ остаточно затвердила новий закон про військовий обов'язок, який передбачає вручення призовникам електронних повісток та забороняє їх виїзд за кордон. Документ вважатиметься врученим, навіть якщо сам адресат його не бачив.