UA / RU
Підтримати ZN.ua

РНБО просить Зеленського продовжити санкції проти російських соцмереж

Цим рішенням, серед іншого, передбачається застосування обмежувальних заходів щодо соціальних мереж і сервісів "Mail.ru", "ВКонтакте", "Однокласники" та ін.

Рада національної безпеки і оборони передала на підпис президенту Володимиру Зеленському проєкт указу про застосування санкцій щодо російських соціальних мереж та інтернет-сервісів, йдеться на сторінці РНБО в Facebook.

"Члени Ради національної безпеки і оборони України розглянули в установленому порядку пропозиції суб'єктів внесення, визначених статтею 5 Закону України "Про санкції", по застосуванню обмежувальних заходів (санкцій). За результатами розгляду більшістю членів РНБО України ухвалено рішення про застосування, скасування та внесення змін до обмежувальних заходів (санкцій)", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, цим рішенням, серед іншого, передбачається застосування обмежувальних заходів (санкцій) щодо російських соціальних мереж і сервісів "Mail.ru", "ВКонтакте", "Однокласники" та ін.

Рішення про застосування обмежувальних заходів (санкцій) ухвалювалося через письмове опитування членів РНБО України, що передбачено регламентом підготовки засідання РНБО.

Читайте також: Проти "Вконтакте" подали перший позов за розголошення правоохоронцям персональних даних

Нагадаємо, 16 травня 2017 року п'ятий президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти ряду російських компаній, серед яких були "Вконтакте", "Однокласники" і "Яндекс".

А 10 квітня голова Служби безпеки України Іван Баканов вніс у Раду національної безпеки і оборони України пропозицію про продовження ще на три роки санкцій щодо російських соціальних мереж "Одноклассники" і "ВКонтакте".