UA / RU
Підтримати ZN.ua

РНБО опублікувала список проросійських Telegram-каналів

У списку п'ять каналів, які просувають "російські наративи".

Центр протидії дезінформації при РНБО проаналізував акаунти і телеграм-канали, які систематично просувають проросійські наративи. Про це йдеться в звіті.

Серед таких каналів відзначають: Klymenko Time (53 тисячі підписників), Vesti (20 тисяч підписників), Шептун (57 тисяч підписників), First (447 тисяч підписників), Новоstnoy.

Відзначається, що канали пов'язані з колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком та належать до пулу, підтримуваного РФ.

"Шляхом маніпулювання інформаційними потоками вони створили мережу з телеграм-каналів, які постійно взаємодіють один з одним. За допомогою безперервних цитувань і перепосту створюється ілюзія незалежної думки каналу, яка підкріплена посиланням на більший, і, відповідно, "більш шановний" канал. Хоча насправді вони є лише "ретрансляторами" наративів РФ, замаскованими під так звану "українську опозицію"", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: "Детектор медіа" промоніторив, як олігархічні канали висвітлювали офшорний скандал Зеленського

В РНБО нагадали про те, що для протидії деструктивному інформаційному впливу був розроблений "Словник назв, термінів і словосполучень, які рекомендується використовувати у зв'язку з тимчасовою окупацією РФ Автономної Республіки Крим та окремих районів Донецької та Луганської областей", як складову комплексу заходів щодо захисту інформаційної безпеки держави".