UA / RU
Підтримати ZN.ua

РНБО має впровадити санкції щодо бізнесу та посадовців РФ, ідентичні міжнародним - Мамедов

Для ефективності заходів має також бути передбачений законодавчий механізм відповідальності за їх порушення.

Заступник Генерального прокурора України у 2019-2021 роках Гюндуз Мамедов вважає, що Рада національної безпеки та оборони має ухвалити синхронні за змістом санкції щодо бізнесу та посадовців РФ. Про це він написав у себе в Твіттер.

"Джо Байден, Борис Джонсон, лідери країн ЄС оголошують про нові санкції щодо бізнесів та посадових осіб ?? та щодо окупованих територій. РНБО слід впровадити ідентичні санкції", - наголосив Мамедов.

Він також вважає, що для ефективності цих заходів має бути передбачений законодавчий механізм відповідальності за їх порушення.

"Створити (РНБО, - ред.) з Верховною Радою дієві механізми відповідальності за порушення санкційного режиму України", - зазначив Мамедов.

Нагадаємо, сьогодні, 23 лютого, Верховна Рада прийняла закон №7064 "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Передбачені такі санкції:

23 лютого санкції проти Росії запровадив Мінфін США. Обмеження торкнулися російської еліти, "ВЕБ" та "Промсвязьбанка", їх дочірніх компаній, а також російського суверенного боргу.

Також міністри закордонних справ країн Євросоюзу одноголосно погодили новий пакет санкцій проти Росії у зв'язку з визнанням нею сепаратистських регіонів на сході України та розміщенням там військ.

Влада Канади та Японії також прийняла рішення запровадити економічні санкції щодо Росії через рішення визнати маріонеткові «республіки» українського Донбасу.

Посли ЄС схвалили новий пакет санкцій, який буде застосовано до всіх відповідальних осіб  за визнання незаконних збройних формувань "ЛДНР". Санкції також буде введено за дії, які продовжуть підривати суверенітет України.