UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рютте заявив, що НАТО більше допомагатиме Україні, на яку цього року чекає найважча зима

Генсек вказав, що Україна потребує військової підтримки партнерів. 

Новий генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Марк Рютте заявив, що нашу країну цього року чекає найважча зима з початку бойових дій, інформує "Інтерфакс-Україна".

"НАТО має і буде робити ще більше для допомоги Україні", - зазначив Рютте під час пресконференції з президентом Фінляндії Александром Стуббом.

Читайте також: Рютте: Інвестиції у підтримку України значно менші, ніж якби нам напряму довелося боротися із Путіним

Генсек також наголосив, що для стабільності України важлива військова підтримка союзників по Альянсу.

3 жовтня Рютте прибув до Києва із першим офіційним візитом на посаді очільника НАТО. Під час пресконференції із президентом Володимиром Зеленським він заявив, що Україна має безперечне право захищати себе, а міжнародне право на її стороні, і воно не закінчується на українських кордонах.

Росія не збирається припиняти ракетні атаки на міста України. Енергетика — перша ціль, ураження якої, згідно зі стратегією агресора, має підірвати стійкість нашого суспільства. Звісно, тут багато чого залежить від дій влади. Але! Що ми самі можемо зробити, щоб убезпечити себе від можливих зимових катаклізмів? Чи вже взялися за обладнання власного житла? Які варіанти автономного електропостачання можемо використати?  Свої відповіді у статті "Як нам пережити зиму-2? Що робити людям" пропонує директор Інституту міста Олександр Сергієнко.