UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ продовжує готувати вторгнення в Україну — Псакі

У Білому домі зазначають, що США готові до дипломатичного вирішення ситуації.

Прессекретар Білого дому Джен Псакі заявила, що РФ продовжує готувати повномасштабне вторгнення в Україну, інформує пресслужба Білого дому.

За її словами, Росія може напасти на Україну найближчим часом.

"Наразі, схоже, Росія продовжує підготовку до повномасштабного вторгнення в Україну, яке відбудеться найближчим часом", — наголосила Псакі.

Вона також підкреслила, що США готові до дипломатичного вирішення ситуації, проте не відкидають суворих наслідків, в разі вторгнення РФ в Україну.

Напередодні державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що президент  США Джо Байден готовий розмовляти із президентом РФ Владіміром Путіним щодо ситуації навколо України у будь-якому форматі та у будь-який час, якщо це допоможе запобігти війні.

Читайте також: РФ йде за сценарієм до вторгнення в Україну – Блінкен

Зазначимо, що заданими розвідки США Росія зосередила біля кордонів України 75% бойових підрозділів своїх звичайних збройних сил. Сукупно російські війська на території Росії й Білорусі з підконтрольними РФ силами в ОРДЛО можуть сягати 190 000 людей.

Нагадаємо, виступаючи в Раді Безпеки ООН у четвер, держсекретар Ентоні Блінкен перерахував можливості, які Росія може використати як приводи для вторгнення, включаючи організацію атаки з використанням хімічної зброї.

За оцінками західних розвідок, президент Росії Владімір Путін у будь-який момент може розпочати повномасштабне вторгнення в Україну, хоча США стверджують, що не володіють інформацією, чи Путін остаточно вирішив атакувати Україну.

Плани Кремля щодо України чіткі та зрозумілі – або домінування, або ліквідація. Тому зі стратегічними цілями східного сусіда все зрозуміло, питання лише в тактиці. Про нову колективну угоду і «пекельні» санкції читайте в статті Дмитра Наталухи "Будапешт-2": 10 кроків, які зупинять Путіна".